Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Полумбрик М$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Тронько М. Д. Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рівня його споживання людиною [Електронний ресурс] / М. Д. Тронько, М. О. Полумбрик, В. М. Ковбаса, В. І. Кравченко, Я. Г. Бальон // Вісник Національної академії наук України. - 2013. - № 6. - С. 21-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vnanu_2013_6_5 Висвітлено основні аспекти фізіологічної ролі, метаболізму і біологічної доступності Цинку в організмі людини. Проведено аналіз публікацій щодо поширення дефіциту цього мікроелемента в Україні і світі, а також шляхів його подолання. Особливу увагу приділено сучасним підходам у розробленні харчових продуктів, збагачених Цинком.
| 2. |
Резніков О. Г. Про- та антиоксидантна системи і патологічні процеси в організмі людини [Електронний ресурс] / О. Г. Резніков, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, М. О. Полумбрик // Вісник Національної академії наук України. - 2014. - № 10. - С. 17-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vnanu_2014_10_5 Наведено аналіз сучасних даних літератури та власних досліджень авторів щодо хвороби сучасності - антиоксидант-індукованого стресу, який спричинює зміни структури нуклеїнових кислот, амінокислот, протеїнів, ліпідів та індукує розвиток онко-, кардіоваскулярних хвороб, аутизму, атеросклерозу, діабету тощо. Розглянуто механізми дії антиоксидантів на патологічні процеси в організмі людини і сучасні підходи до розроблення харчових продуктів, збагачених мікроелементами, а також шляхи подолання оксидативного стресу.
| 3. |
Полумбрик М. О. Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. І. Оксидативний стрес [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, О. Г. Резніков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 4. - С. 19-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_4_3 Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
| 4. |
Полумбрик М.О. Альгінати в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М.О. Полумбрик, В. М. Іщенко, А. О. Сірик, Костюк В. С. В.С., О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 6-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_3
| 5. |
Полумбрик М. О. Циклодекстрини в харчових продуктах [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 3. - С. 50-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2011_3_19
| 6. |
Ковбаса В. М. Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти: стан і перспективи [Електронний ресурс] / В. М. Ковбаса, М. О. Полумбрик // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(1). - С. 228-231. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(1)__55
| 7. |
Пасічний В. М. Функціонально-технологічні властивості фаршевих систем з використанням білоквмісних композицій на основі тваринного білку "білкозин" [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. М. Полумбрик, Ю. О. Хоменко, Ю. В. Желуденко // Техніка, енергетика, транспорт АПК. - 2015. - № 2. - С. 72-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tetapk_2015_2_16
| 8. |
Пасічний В. М. Застосування колагенового тваринного білка "білкозин" в технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. М. Полумбрик, Ю. О. Хоменко, І. В. Неводюк, Д. А. Шведюк // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2015. - Т. 17, № 1(4). - С. 80-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2015_17_1(4)__18
| 9. |
Пасічний В. М. Застосування полімерів в якості носіїв для інкапсуляції олеорезинів спецій [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, Ю. О. Хоменко, М. М. Полумбрик // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія : Технічні науки. - 2014. - Вип. 2. - С. 193-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpvnutn_2014_2_33
| 10. |
Полумбрик М. О. Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. II. Механізм дії природних та синтетичних антиоксидантів і ліків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко, Т. П. Колотуша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 192-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_24 Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
| 11. |
Полумбрик М. О. Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. Частина IIІ. Захист від оксидативного стресу і його наслідків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 124-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_16 Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
| 12. |
Полумбрик М. О. Галактоманани в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, В. С. Костюк, М. С Совко, Х. В. Омельченко, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_10
| 13. |
Пасічний В. М. "Білкозин" – альтернативний інгредієнт в композиційних сумішах [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. О. Полумбрик, М. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2016. - № 19. - С. 36-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_19_9
| 14. |
Омельченко Х. В. Комплекс йоду з β-циклодекстрином як функціональна добавка у технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / Х. В. Омельченко, М. О. Полумбрик, В. М. Пасічний, О. М. Полумбрик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_25
| 15. |
Полумбрик М. О. Використання комплексу β-циклодектрину з йодом при виробництві варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, Є. О. Котляр, Х. В. Омельченко, М. М. Полумбрик, В. М. Пасічний // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 3. - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_3_10
| 16. |
Українець А. І. Вплив білоквмісних композицій на основі колагену на якість ковбасніх виробів [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. М. Пасічний, Ю. В. Желуденко, М. М. Полумбрик // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 3. - С. 50-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_3_11
| 17. |
Пасічний В. М. Внесення колагенвмісних сумішей в фаршеві системи [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. М. Полумбрик // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2016. - Т. 18, № 2. - С. 150-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2016_18_2_33
| 18. |
Полумбрик М. Хемілюмінесцентні і електрохімічні методи оцінки антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, Л. Баль-Прилипко, Х. Омельченко, О. Полумбрик // Продовольча індустрія АПК. - 2017. - № 3. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2017_3_10
| 19. |
Пасічний В. М. Дослідження морфології поверхні і текстури фаршу варених ковбас [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. О. Полумбрик, М. М. Полумбрик, В. В. Литвяк, О. Вишневський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 146-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__20 За допомогою методу скануючої електронної мікроскопії (СЕМ) проведено аналіз морфології поверхні висушених зразків м'яса та фаршу варених ковбас. Аналіз мікроструктур зразків м'яса яловичини, свинини та бройлерів вказує на значне споріднення текстури останнього з білкозином, зумовлене зменшеною щільністю волокон, порівняно зі зразками м'яса свинини та яловичини. Саме тому м'ясо бройлерів використовувалось у технології варених ковбас. З'ясовано, що внесення білкозину в гідратованій формі сприяє покращенню текстури фаршу, що проявляється у повній відсутності порожнин. Доведено, що фарш, виготовлений з використанням сухого білкозину має покращену текстуру порівняно із зразком, виготовленим за стандартною рецептурою без білкозину. Це проявляється у зниженні середньої площі порожнин з 37,5 до 11,5 мм<^>2, а також у зменшенні їх еліптичності. На мікрофотографіях зразківфаршу, виготовленого з білкозином, видно полімерні структури колагену, незалежно від форми внесення. Це надає змогу легко виявляти продукцію, виготовлену з білкозином.
| 20. |
Полумбрик М. Оцінка антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, О. Полумбрик, В. Пасічний, Х. Омельченко, Л. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 6. - С. 5-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_6_5
| | |
|
|