Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)Журнали та продовжувані видання (1)Автореферати дисертацій (2)Реферативна база даних (22)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Полумбрик М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Тронько М. Д. 
Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рів­ня його споживання людиною [Електронний ресурс] / М. Д. Тронько, М. О. Полумбрик, В. М. Ковбаса, В. І. Кравченко, Я. Г. Бальон // Вісник Національної академії наук України. - 2013. - № 6. - С. 21-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vnanu_2013_6_5
Висвітлено основні аспекти фізіологічної ролі, метаболізму і біологічної доступності Цинку в організмі людини. Проведено аналіз публікацій щодо поширення дефіциту цього мікроелемента в Україні і світі, а також шляхів його подолання. Особливу увагу приділено сучасним підходам у розробленні харчових продуктів, збагачених Цинком.
Попередній перегляд:   Завантажити - 223.022 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Резніков О. Г. 
Про- та антиоксидантна системи і патологічні процеси в організмі людини [Електронний ресурс] / О. Г. Резніков, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, М. О. Полумбрик // Вісник Національної академії наук України. - 2014. - № 10. - С. 17-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vnanu_2014_10_5
Наведено аналіз сучасних даних літератури та власних досліджень авторів щодо хвороби сучасності - антиоксидант-індукованого стресу, який спричинює зміни структури нуклеїнових кислот, амінокислот, протеїнів, ліпідів та індукує розвиток онко-, кардіоваскулярних хвороб, аутизму, атеросклерозу, діабету тощо. Розглянуто механізми дії антиоксидантів на патологічні процеси в організмі людини і сучасні підходи до розроблення харчових продуктів, збагачених мікроелементами, а також шляхи подолання оксидативного стресу.
Попередній перегляд:   Завантажити - 392.278 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Полумбрик М. О. 
Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. І. Оксидативний стрес [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, О. Г. Резніков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 4. - С. 19-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_4_3
Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.799 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Полумбрик М.О. 
Альгінати в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М.О. Полумбрик, В. М. Іщенко, А. О. Сірик, Костюк В. С. В.С., О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 6-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.141 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Полумбрик М. О. 
Циклодекстрини в харчових продуктах [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 3. - С. 50-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2011_3_19
Попередній перегляд:   Завантажити - 375.528 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Ковбаса В. М. 
Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти: стан і перспективи [Електронний ресурс] / В. М. Ковбаса, М. О. Полумбрик // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(1). - С. 228-231. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(1)__55
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.146 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Пасічний В. М. 
Функціонально-технологічні властивості фаршевих систем з використанням білоквмісних композицій на основі тваринного білку "білкозин" [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. М. Полумбрик, Ю. О. Хоменко, Ю. В. Желуденко // Техніка, енергетика, транспорт АПК. - 2015. - № 2. - С. 72-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tetapk_2015_2_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 376.139 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Пасічний В. М. 
Застосування колагенового тваринного білка "білкозин" в технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. М. Полумбрик, Ю. О. Хоменко, І. В. Неводюк, Д. А. Шведюк // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2015. - Т. 17, № 1(4). - С. 80-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2015_17_1(4)__18
Попередній перегляд:   Завантажити - 145.73 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Пасічний В. М. 
Застосування полімерів в якості носіїв для інкапсуляції олеорезинів спецій [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, Ю. О. Хоменко, М. М. Полумбрик // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія : Технічні науки. - 2014. - Вип. 2. - С. 193-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpvnutn_2014_2_33
Попередній перегляд:   Завантажити - 419.519 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Полумбрик М. О. 
Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. II. Механізм дії природних та синтетичних антиоксидантів і ліків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко, Т. П. Колотуша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 192-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_24
Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 398.746 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Полумбрик М. О. 
Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. Частина IIІ. Захист від оксидативного стресу і його наслідків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 124-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_16
Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 398.705 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Полумбрик М. О. 
Галактоманани в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, В. С. Костюк, М. С Совко, Х. В. Омельченко, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 916.959 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Пасічний В. М. 
"Білкозин" – альтернативний інгредієнт в композиційних сумішах [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. О. Полумбрик, М. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2016. - № 19. - С. 36-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_19_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 583.842 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Омельченко Х. В. 
Комплекс йоду з β-циклодекстрином як функціональна добавка у технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / Х. В. Омельченко, М. О. Полумбрик, В. М. Пасічний, О. М. Полумбрик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_25
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.241 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Полумбрик М. О. 
Використання комплексу β-циклодектрину з йодом при виробництві варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, Є. О. Котляр, Х. В. Омельченко, М. М. Полумбрик, В. М. Пасічний // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 3. - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_3_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.491 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Українець А. І. 
Вплив білоквмісних композицій на основі колагену на якість ковбасніх виробів [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. М. Пасічний, Ю. В. Желуденко, М. М. Полумбрик // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 3. - С. 50-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_3_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 393.71 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Пасічний В. М. 
Внесення колагенвмісних сумішей в фаршеві системи [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. М. Полумбрик // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2016. - Т. 18, № 2. - С. 150-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2016_18_2_33
Попередній перегляд:   Завантажити - 269.205 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Полумбрик М. 
Хемілюмінесцентні і електрохімічні методи оцінки антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, Л. Баль-Прилипко, Х. Омельченко, О. Полумбрик // Продовольча індустрія АПК. - 2017. - № 3. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2017_3_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 447.907 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Пасічний В. М. 
Дослідження морфології поверхні і текстури фаршу варених ковбас [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, М. О. Полумбрик, М. М. Полумбрик, В. В. Литвяк, О. Вишневський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 146-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__20
За допомогою методу скануючої електронної мікроскопії (СЕМ) проведено аналіз морфології поверхні висушених зразків м'яса та фаршу варених ковбас. Аналіз мікроструктур зразків м'яса яловичини, свинини та бройлерів вказує на значне споріднення текстури останнього з білкозином, зумовлене зменшеною щільністю волокон, порівняно зі зразками м'яса свинини та яловичини. Саме тому м'ясо бройлерів використовувалось у технології варених ковбас. З'ясовано, що внесення білкозину в гідратованій формі сприяє покращенню текстури фаршу, що проявляється у повній відсутності порожнин. Доведено, що фарш, виготовлений з використанням сухого білкозину має покращену текстуру порівняно із зразком, виготовленим за стандартною рецептурою без білкозину. Це проявляється у зниженні середньої площі порожнин з 37,5 до 11,5 мм<^>2, а також у зменшенні їх еліптичності. На мікрофотографіях зразківфаршу, виготовленого з білкозином, видно полімерні структури колагену, незалежно від форми внесення. Це надає змогу легко виявляти продукцію, виготовлену з білкозином.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.219 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Полумбрик М. 
Оцінка антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, О. Полумбрик, В. Пасічний, Х. Омельченко, Л. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 6. - С. 5-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_6_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 174.699 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського